Мобилно приложение в Гърция помага за докладване на нарушения по плажовете

То позволява на туристите да подават жалби

29.04.2024 | 15:20 Редактор: Беатрис Младжова
Мобилно приложение в Гърция помага за докладване на нарушения по плажовете

Мобилно приложение в Гърция дава възможност на плажуващите да докладват за нарушения на разпоредбите за достъп до плажовете по популярните брегове на южната ни съседка, съобщи електронното издание на в. Kathimerini.

Наречено MyCoast, приложението, пуснато от Министерството на дигиталното управление, позволява на потребителите да подават жалби за случаи, в които туристически заведения превишават определеното им място за чадъри на плажа или участват в неразрешена окупация без необходимото споразумение за концесия.

Използвайки функции за геолокация, потребителите могат да определят точното местоположение на предполагаемо нарушение. Веднъж идентифицирано, приложението предоставя изчерпателна информация, включително определеното местоположение, продължителността на лизинга и разрешената зона на покритие, посочена в лицензионното споразумение.

Миналото лято общественото недоволство заради ограничения достъп до плажа предизвика появата на движението за "плажни кърпи", подчертавайки широко разпространения проблем с незаконното навлизане на бизнеси на плажовете с чадъри и шезлонги. В отговор правителството въведе по-строги разпоредби, регулиращи експлоатацията на плажовете, предаде "Труд".

Снимка: БГНЕС