Пожар избухна до гръцка военноморска база, селище бе евакуирано

Силни ветрове възпрепятстват усилията на пожарникарите

23.04.2024 | 12:50 Редактор: Деси Николова
Пожар избухна до гръцка военноморска база, селище бе евакуирано

Пожар обхвана района около гръцката военноморска база Суда на остров Крит, евакуирано бе селище в близост, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, като се позовава на противопожарната служба на южната ни съседка.

Властите призоваха всички съоръжения, свързани с персонала на военноморската база Суда, т.е. местното селище, болницата и училището, да бъдат евакуирани като предпазна мярка в съобщение, изпратено чрез номера за спешни случаи 112. Медиите съобщават, че деца и учители са били прехвърлени на централния площад на Суда, а пациентите от болницата са били транспортирани във Военноморската болница на Крит.

Противопожарната служба не предостави информация за броя на пожарникарите и оборудването, изпратени в района, но местни уебсайтове съобщиха, че противопожарни автомобили са пристигнали от Ханя и Врисес, за да помогнат в усилията за овладяването на стихията, предаде "Фокус".

Пожарникарите се опитват да предотвратят разпространението на огъня към Меган Хорафия на фона на силни ветрове със скорост до девета степен по скалата на Бофорт, които възпрепятстват усилията им.

Снимка: БГНЕС/Архив