Байдън: Работим денонощно за освобождаването на заложниците, взети от "Хамас"

Празникът Пасха, на който се отбелязва изходът на евреите от Египет, започва тази вечер

22.04.2024 | 08:56 Редактор: Толя Стоянова
Байдън: Работим денонощно за освобождаването на заложниците, взети от

Президентът на САЩ Джо Байдън препотвърди ангажираността си със сигурността на Израел в навечерието на еврейския празник Пасха, предаде ДПА.

"Моята ангажираност с безопасността на еврейския народ, със сигурността на Израел и правото му да съществува като независима еврейска държава, е непоклатима", изтъкна Байдън.

Празникът Пасха, на който се отбелязва изходът на евреите от Египет, започва тази вечер.

"Тази Пасха е особено тежка за семействата на заложниците, които се опитват да почетат духа на празника - една история, чиято централна тема е свободата, докато техните близки са все още в плен", каза президентът на САЩ, имайки предвид заложниците, взети от палестинското ислямистко движение "Хамас" при безпрецедентната му атака срещу Израел от 7 октомври миналата година.

Джо Байдън подчерта, че правителството му работи денонощно за освобождаването на заложниците, както и за "незабавно и трайно спиране на огъня" в Газа.

"Ще продължим да работим за решение с две държави, което да осигури еднаква сигурност, просперитет и траен мир за израелци и палестинци", каза Байдън, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС