Борис Джонсън: Тръмп няма да направи Америка велика, ако Украйна е в ръцете на Путин

Бившият британски премиер настоява страната на Зеленски да се присъедини към НАТО

11.04.2024 | 14:47 Редактор: Беатрис Младжова
Борис Джонсън: Тръмп няма да направи Америка велика, ако Украйна е в ръцете на Путин

Бившият британски премиер Борис Джонсън предупреди, че претендентът на Републиканската партия за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп няма да може да "направи Америка отново велика", ако позволи Украйна да попадне в ръцете на Путин.

Така Джонсън призова републиканците в Конгреса на САЩ, които замразиха пакет от помощ за Киев от $60 млрд., да се обединят срещу Русия, за да запазят статута на Америка като водеща световна суперсила, пише The Telegraph.

"Ако сте партията на Роналд Рейгън, ако искате да направите Америка отново велика, тогава няма да започнете ново републиканско президентство - което е много вероятно да се случи - като признаете победата на Путин", каза Джонсън.

Джонсън призова и да се позволи на Украйна да се присъедини към НАТО.

"Това е единственият логичен изход от настоящата ситуация", заяви той, цитиран от "Фокус".

В края на януари Джонсън неочаквано подкрепи Тръмп за предстоящия през ноември президентски вот в САЩ.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 седмици
Казал е още, че " украинците ще свършат работата, ако им се дадат правилните инструменти". Пропуснал е да обясни чия работа вършат и в какво се състои тя, но предвид нетипичната фанатична лицемерна " загриженост" за Украйна от страна на нейните съюзници, отговорът е ясен- Украйна върши работата на ДД, която управлява САЩ, Великобритания, ЕС и иска отчаяно властта над целия свят. Украйна плаща цената, а ДД печели всичко. Сигнализирай за неуместен коментар