Зеленски: Ракетите на Украйна ще свършат, ако Русия продължи да атакува така

Украинският президент очаква сериозна помощ от САЩ

07.04.2024 | 08:21 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Ракетите на Украйна ще свършат, ако Русия продължи да атакува така

Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи интензивните си атаки - това заяви Володимир Зеленски в телевизионно интервю за държавна телевизия. Той поясни, че Украйна не разполага с достатъчно снаряди, за да премине в контраофанзива.

"Ако руснаците продължат да атакуват всеки ден така, както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети. И партньорите ни знаят това. Изчислили сме точно кога ще ни трябват още противовъздушни снаряди, защото знаем колко изразходваме при такава руска активност", подчерта Зеленски.

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата на заем.

Зеленски изключи възможността да бъде превзет вторият по големите град Харков, но призна, че градът остава уязвим за интензивните руски въздушни удари.

"Мога да ви кажа, че за да бъде покрита цялата територия на Украйна са нужни 25 системи Patriot с 6 до 8 батареи", уточни украинският президент.

Зеленски изтъкна, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова мобилизация на още 300 000 войници до 1 юни, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
km
преди 3 седмици
Ако гръмнат клоуна , конфликта ще свъши бързо, но не им отърва на руснаците-бая мангизи правят покрай "войната". Сигнализирай за неуместен коментар