Зеленски: Трябва да сложим край на руския терор с помощта на партньорите ни

Изключително важно е да се укрепи противовъздушната отбрана за Харковска област, заяви президентът на Украйна

06.04.2024 | 16:08 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Трябва да сложим край на руския терор с помощта на партньорите ни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта значението на укрепването на способностите за противовъздушна отбрана, които биха защитили Харковска област от руски удари, предаде Укринформ.

"Руският терор срещу срещу Харков продължава. Нови удари срещу града и областта. Жилищни сгради и гражданска инфраструктура бяха повредени. За съжаление, шестима души бяха убити. Изказвам най-искрени съболезнования на техните семейства и близки. Повече от 10 души са ранени", написа Зеленски в профила си във Facebook.

"Всички спешни служби са пристигнали незабавно на мястото на инцидента и са оказали необходимата помощ на всички пострадали", увери президентът. 

"Трябва да сложим край на този терор. Изключително важно е да се укрепи противовъздушната отбрана за Харковска област. И нашите партньори могат да ни помогнат за това", подчерта Зеленски, цитиран от БТА.

По-рано днес Укринформ съобщи, че в резултат на днешния руски удар, насочен срещу Харков, са загинали шестима души, а 11 са ранени.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 1
Анализатор
преди 1 месец
Партньорите за които ти бръщолевиш, един по един се отказват от теб,защото ти се превърна в просяк на оръжие, долари и евро. Сигнализирай за неуместен коментар