Близо 90% от руснаците определят Путин като волеви и решителен политик

Увеличил се е броят на тези, които смятат, че Русия вече е велика сила, сочи проучване на Общоруския център

04.04.2024 | 20:51 Редактор: Вяра Димова
Близо 90% от руснаците определят Путин като волеви и решителен политик

Близо 90% от анкетираните руснаци определят президента Владимир Путин като волеви и решителен политик, а над 80% от респондентите го смятат за мъдър, сочат резултатите от проучване на Общоруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), предаде ТАСС. 

Анкетата е проведена в периода януари-март 2024 година сред 1600 пълнолетни граждани на Руската федерация.

"Руснаците, които смятат, че Путин е волеви и решителен политик са 89%. Същият брой анкетирани отбелязват, че той е активен и енергичен, 82% твърдят, че е мъдър, 76% го определят като честен и почтен, а 75% посочват, че той проявява уважение към мнението на другите. Това са петте най-важни негови черти", заяви Михаил Мамонов, ръководител на отдела на ВЦИОМ за политически изследвания.

Мамонов допълни, че 94% от участниците в проучването казват, че могат да нарекат себе си патриоти, а само 3% изразяват съмнения в това. Броят на тези, които смятат, че Русия вече е велика сила, се е увеличил пет пъти от 2013 година насам.

"Вече 50% от анкетираните казват, че Русия вече е велика сила. Ако сравним данните от 2013 година и тези от 2024 година, лицата, които заявяват, че Русия вече е една от великите сили, са се увеличили петкратно за този период. Изключителен ръст", отбеляза Мамонов, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
ХА ! ХА ! ХА ! ПРОПАГАНДНИ ПРЪДНИ ! ХА ! ХА ! ХА ! Сигнализирай за неуместен коментар