Принц Уилям бил шокиран от диагнозата на Кейт, тя лесно се уморява

Принцесата се нуждае повече от всякога от подкрепата на съпруга си

30.03.2024 | 21:23 Редактор: Искра Ангелова
Принц Уилям бил шокиран от диагнозата на Кейт, тя лесно се уморява

Инсайдери разказаха как се чувства Кейт Мидълтън сега, след като беше диагностицирана с рак, и как тази ситуация се отрази на семейството ѝ.

Според източници новината за болестта на съпругата му изненадала Уилям: "Денят, в който семейството разбра за това, беше същият ден, когато принц Уилям внезапно промени плановете си и не присъства на погребението на своя кръстник, гръцкия крал Константин“, казаха запознати. Те казват, че Уилям бил почти по-шокиран от новината от съпругата си, но бързо се стегнал и станал "истинска подкрепа" за Кейт: "Кейт се уморява бързо. Сега тя се нуждае от подкрепата на Уилям повече от всякога. И Уилям се опитва да бъде близо до нея през цялото време и й помага във всичко".

Инсайдери споделиха и как Кейт и Уилям разказали на децата си за случващото се. Двойката беше по-отворена с по-големите си деца, но разговорът беше "труден", разказа пред New York Post Грант Харолд, който е работил като иконом в продължение на седем години, когато крал Чарлз III все още бе принц на Уелс. "Сигурен съм, че беше много труден разговор с по-големите деца. За Луис разговорът беше по-абстрактен, отколкото с Джордж и Шарлот", каза той, цитиран от БГНЕС.

"По-големите деца разбират повече, така че разговорът с тях беше малко по-откровен, но със сигурност в положителна насока, което е много важно. Ето защо, когато сега гледате снимка на Кейт с три деца, очите ви се просълзяват. За една майка такъв разговор е много важен и Шарлот и Джордж ще ѝ осигурят добра подкрепа", допълва източникът.

42-годишната Кейт също спомена това във видео съобщението си, отбелязвайки, че им е "отнело известно време, за да обяснят всичко на Джордж, Шарлот и Луис".

Отсъствието на Кейт Мидълтън от публичното пространство след Коледа, след коремна операция, породи множество конспиративни теории. За да сложи край на спекулациите, Кейт Мидълтън трябваше да направи публично видео съобщение и да говори за болестта си. По-рано крал Чарлз III също беше диагностициран с рак: поради заболяване той временно се оттегли от кралските задължения.

Снимка: БГНЕС