Байдън цели да привлече избирателите на Ники Хейли

Тя се оттегли от предизборната надпревара на 6 март

30.03.2024 | 16:20 Редактор: Беатрис Младжова
Байдън цели да привлече избирателите на Ники Хейли

Предизборният екип на президента на САЩ Джо Байдън, който се бори за нов президентски мандат, протегна ръка към избирателите на Ники Хейли, републиканката, която доскоро се бореше срещу претендента му - Доналд Тръмп, за спечелване на кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия, предаде Франс прес.

Опитът за привличане на симпатизанти на Хейли на страната на Байдън се извършва посредством предизборна реклама с продължителност от 30 секунди. Тя е компилация от речи и интервюта с Тръмп, в които той осмива всячески Хейли. В някои от тях той я нарича "жена с птичи мозък", а в други направо казва, че тя не притежава качествата, за да бъде президент.

Видеото, с което екипът на Байдън се опитва да привлече симпатизантите на Хейли, започва с думите: "Ако вие сте гласували за Ники Хейли, то Доналд Тръмп не иска вашия глас". И завършва с изказване на самия Тръмп, че той няма нужда от избирателите на Хейли.

Ники Хейли се оттегли от предизборната надпревара на 6 март, след като изостана в първичните избори на Републиканската партия. Веднага след това Байдън заяви, че редом до него има място за привържениците на Хейли. Самата Хейли не е дала указания на поддръжниците си как да гласуват, а само заяви, че се надява, че Тръмп ще положи усилия, за да заслужи техните гласове, предава БТА.

Снимка: БГНЕС