13 души са ранени при ракетен удар срещу Киев, 177 спасители са на място

Четирима от тях са хоспитализирани

21.03.2024 | 20:35 Редактор: Беатрис Младжова
13 души са ранени при ракетен удар срещу Киев, 177 спасители са на място

13 души бяха ранени в украинската столица Киев от руски ракетен удар, съобщиха властите.

"В резултат на ракетна атака в Киев 13 души бяха ранени. 6 души в Святошински район и 7 в Шевченковски район. 4 бяха хоспитализирани", написа в Telegram Сергей Попко, ръководител на Киевската градска военна администрация.

Украинската държавна служба за извънредни ситуации съобщи, че атаката е повредила множество сгради в районите Подилски, Шевченковски и Святошински и "177 спасители и 38 единици пожарно-спасителна техника са работили на място".

Сигнали за въздушно нападение бяха активни по-рано през деня в продължение на почти три часа в Киев и неговите предградия, като свидетели съобщиха за множество взривове в няколко района, предаде БГНЕС.

Микола Олешчук, командир на ВВС на Украйна, заяви в Telegram, че Русия е изстреляла две балистични и 29 крилати ракети към Киев, всички от които са били свалени от ПВО.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи, че "успешно" е нанесло удар по "центрове за вземане на решения на въоръжените сили на Украйна", "логистични бази" и "пунктове за временно разполагане" на специални сили и чуждестранни наемници.

Снимка: архив БГНЕС