За Илън Мъск употребата на кетамин е в интерес на инвеститорите

Милиардерът заяви, че не се е провалял на тест за наркотици досега

18.03.2024 | 22:45 Редактор: Беатрис Младжова
За Илън Мъск употребата на кетамин е в интерес на инвеститорите

Милиардерът Илън Мъск успокои всеки, който би се притеснил за употребата му на кетамин – препарат, използван като анестетик и успокоително, който се използва без лекарско предписание като силен наркотик. Според Мъск, който приема медикамента по предписание, той му помага да се справя с периоди на лошо настроение и използването му е в интерес на инвеститорите на Tesla и други компании.

За Wall Street "от значение е изпълнението", каза той в интервю за бившия водещ на CNN Дон Лемън, излъчено в YouTube. "От гледна точка на инвеститорите, ако има нещо, което взимам, трябва да продължа да го взимам", отбеляза той, цитиран от Bloomberg.

Един от най-богатите хора в света заяви, че приема медикамента периодично, за да лекува "химически вълни", които водят до симптоми, наподобяващи депресия, предаде investor.bg.

Публикация във в. Wall Street Journal през януари посочваше, че мениджъри на Tesla и SpaceX се притесняват все повече за употребата на наркотици от Мъск. В отговор милиардерът заяви, че не се е провалял досега на тест за наркотици. "Каквото и да правя, очевидно трябва да продължа да го правя", написа той тогава в Х.

Снимка: БГНЕС