Протести, арести, атаки с дронове и висока активност на изборите в Русия

Президентът Владимир Путин гласува дистанционно

17.03.2024 | 13:20 Редактор: Тодор Петров

Протести в последния изборен ден се очакват в Русия. За днес противниците на Владимир Путин подготвят по-засилени демонстрации срещу предизвестеното му преизбиране. Очаква се масово пускане на невалидни бюлетини и митинги пред секциите.

Седем души са арестувани за протести в избирателните секции, включително и за хвърляне на коктейл "Молотов" в урна с бюлетини. Секциите са под въоръжената охрана, но акции срещу очакваната победа на Владимир Путин има. 

Трима са съперниците му в надпреварата, но те са определяни като символични. 

"Очакваме единственият и най-добър – Владимир Владимирович Путин, да продължи своето управление. Стабилността ще дойде само с човека, който управлява в момента. Защото той ще направи тези промени", споделят рускини. 

Изборите преминават на фона засилени атаки с дронове. В граничната Белгородска област училища и обществени учреждения трябваше да бъдат затворени заради обстрелите. 16-годишно момиче е загинало. Украйна удари с дронове петролна рафинерия в Краснодарския край. Летищата "Домодедово" и "Внуково" също бяха поразени.

В последния ден на вота избирателната активност надхвърля 60%. Частично се гласува онлайн и самият Владимир Путин гласува дистанционно. В съобщение той обеща остър отговор на нападенията и обвини Киев, че се опитва да "попречи" на нормалните избори в страната. 71-годишният президент е на власт в Русия от 2000 година и е готов да управлява още 6 години. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Стария2
преди 1 месец
Ние и до избори няма да стигнем.Ще делят в последния момент.Пък и да стигнем ще избираме пак тях.Доценти,генерали,окфорци,не могат да се намажат на малкото пръстче на на един правешки селянин ,който направи 9 милио българи. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Антинацист
преди 1 месец
И той пак ще е!!! Той няма да се даде на Сорсоидската *** и САЩ!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
рПг
преди 1 месец