Опашки от гласуващи и протести пред руското посолство: Масово одобрение за Путин, за някои е убиец

Изключително засилено е полицейското присъствие

17.03.2024 | 13:12 Редактор: Тодор Петров

Трети ден на президентските избори в Русия. Днес гласуват и руските граждани, които живеят у нас. Още рано сутринта те извиха много дълги опашки от стотици хора пред руското посолство в София. Това е единственото място, където руските граждани у нас могат да гласуват. 

Гласуването протича спокойно и при изключително засилено полицейско присъствие. Хората преминават щателни проверки, преди да упражняват правото си на глас. Изборният ден ще продължи до 20 часа. Повечето хора на опашката потвърдиха подкрепата си за Владимир Путин.

"Надявам се, че ще продължи да работи президентът Путин. Младото поколение също сме за Владимир Владимирович, защото мислим, че той е най-добър и подходящ кандидат", сподели млада руска гражданка пред Bulgaria ON AIR.

"Украйна бяхме един народ. Америка разбъзика всичко. Както българите държите на България, така и ние на нашето, не можем да се откажем от своята държава. Ние сме доволни от правителството", каза друга рускиня. 

По време на гласуването в руското посолство пред сградата се провеждат две демонстрации. Едната от тях е под надслов "Избор без избор". Организаторите разположиха прозрачна урна с две бюлетини - мир и война. Другата демонстрация заложи на арт инсталация и настоя, че изборите не са демократични.

"Нашето послание е, че Путин е международен престъпник и не може да бъде избиран за президент, защото е убиец. Тези избори са незаконни. Искаме убежище, защото ще бъдем преследвани, ако се върнем в Русия. Актриси сме и не можем да практикуваме професията си без страх", настояха рускини.


4
0 rate up comment rate down comment 0
смех и грех
преди 1 месец
Седнали сме да учим руснаците за кого да гласуват, а ние самите я докарахме до... "Сглобката"!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 3
Анонимен Антинацист
преди 1 месец
Съгласен съм с рускините от горния клип, защото тока стана наистина! САЩ разбъзикаха работите и сега ще си платят скъпо!!! А тези долу са супер глупави и продажни сорсоидски рускини!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 1 месец
ПР кампания с англосаксонски привкус ..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
Тошко Петков
преди 1 месец
ТО И ЗА МЕНЕ ТАГАРЕВЦИ, ПЕТКОВЦИ И ВАСИЛЕВЦИ СА УБИЙЦИ И КО ??? Сигнализирай за неуместен коментар