Няколко души са загинали при среднощни руски атаки в Източна Украйна

Киев е извършил масирана атака с дронове срещу енергийната инфраструктура на Русия

13.03.2024 | 11:17 Редактор: Тодор Петров
Няколко души са загинали при среднощни руски атаки в Източна Украйна

Най-малко двама души са загинали при руски атаки с дронове и бомби през изминалата нощ в източните украински Сумска и Донецка област, съобщиха днес местните власти, цитирани от Ройтерс.

Руснаците пуснаха бомба над град Мирноград в Донецка област, в резултат на което загинаха двама и бяха ранени петима души, заяви началникът на регионалната военна администрация Вадим Филашкин.

Военната администрация в Сумска област съобщи, че има жертви в резултат на удар на руски дрон по жилищен блок. Администрацията съобщи, че 30 апартамента в пететажния блок са били повредени, от които 15 са понесли сериозни щети. Десет души са спасени от отломките, осем от които са претърпели наранявания.

Руска ракета е поразила снощи два жилищни блока в украинския град Кривой Рог, при което са загинали четирима и са били ранени най-малко 50 души, пише БТА.

Руските власти в областите, граничещи с Украйна, днес докладваха, че Киев е извършил масирана атака с дронове за втора поредна нощ, като основна цел отново е била енергийната инфраструктура.

Снимка: БГНЕС