Руските войски изпитват множество затруднения на фронта?

Много от новопристигналите не искат да се научат да се бият

11.03.2024 | 08:50 Редактор: Деси Николова
Руските войски изпитват множество затруднения на фронта?

Руските войски продължават да се сблъскват с някои предизвикателства с новопристигналия личен състав и способностите на безпилотните самолети на Авдеевско направление. Това се казва в последния доклад на Института за изследване на войната (ISW), цитиран от РБК-Украйна.

Неназован руски военен блогър твърди, че значителен брой новопристигнали руски военнослужещи на договор имат нереалистично оптимистични предубеждения относно боевете в Украйна и пристигат в Източна Украйна с пълната увереност, че руските войски лесно ще спечелят битката.

Според блогъра много от новопристигналите не искат да се научат да се бият, защото, повлияни от пропагандата, вярват, че руските въздушно-космически сили ще осигурят въздушна подкрепа и че затворниците от руските затвори, изпратени на война, ще победят украинските въоръжени сили .

Освен това, руският блогър отбеляза, че бойците на т.нар. ДНР предпочитат местни дронове с изглед от първо лице (FPV) пред тези, произведени и закупени от руската доброволческа група Судоплатов, тъй като дроновете Судоплатов работят на честоти, известни на украинската армия, предаде "Фокус".

"Блогърът твърди, че операторите на БПЛА на фронта са извадили от строя всички свои безпилотни самолети "Судоплатов“, след като един от руските безпилотни самолети се е повредил и е уведомил украинските войски за необходимостта от активиране на системи за електронна война по време на битката за индустриалната зона на Авдеевка“, се казва в доклада на ISW.

Снимка: БГНЕС