Ким Чен Ун инспектира армията: Бъдете перфектно готови за война (+СНИМКИ)

Севернокорейският лидер разпореди постоянно да се засилват реалните учения

07.03.2024 | 08:17 Редактор: Елеонора Танева
Ким Чен Ун инспектира армията: Бъдете перфектно готови за война (+СНИМКИ)

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун размаха автомат, докато инспектира основна база за военна подготовка, призовавайки армията си да засили "действителните военни учения", съобщиха държавните медии. Облечен в черно кожено яке, Ким бе показан да разговаря с редици тежко въоръжени войници в камуфлаж, да наблюдава тренировки по стрелба и да инспектира оръжия.

По време на посещението си Ким нареди на армията "постоянно да засилва реалните военни учения, насочени към бързо подобряване на боеспособността ѝ за перфектна готовност за война", съобщи агенцията.

Визитата му идва в момент, когато Сеул и Вашингтон провеждат годишните си пролетни военни учения, известни като "Щит на свободата", които включват полеви маневри, учения за прехващане на ракети и някои бойни стрелби.

Пхенян нарече ученията "безразсъдни", като предупреди съюзниците, че ще платят "скъпа цена". Снимките показват също, че Ким е аплодиран от войници, които са му се "заклели със силна лоялност" в "свещената борба за сигурността на страната".

Снимки: БГНЕС