Тръмп иска пари от стиснатия Мъск за предизборната си кампания

Засега средствата за политическа дейност на Джо Байдън са повече

06.03.2024 | 13:54 Редактор: Толя Стоянова
Тръмп иска пари от стиснатия Мъск за предизборната си кампания

Настоящият кандидат за Белия дом Доналд Тръмп се е срещнал с милиардера Илън Мъск в опит да привлече нови дарители за изтънелия бюджет на политическата си дейност, съобщиха за Bloomberg запознати източници.

Мъск е бил част от група възможни дарители, които са се срещнали с Тръмп, предаде по-рано New York Times. Не е ясно дали шефът на Tesla е решил да предостави средства на кампанията на бившия президент.

Мъск не е голям политически дарител, особено като се има предвид състоянието му, оценявано на 192 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires Index. Мъск е дарил не повече от 1 млн. долара от 2009 г. насам, показват данни на Федералната изборна комисия.

Ако Мъск промени подхода си и реши да подкрепи финансово Тръмп, това може да окаже значителен стимул за кампанията на бившия президент. Засега средствата за политическа дейност на Тръмп са значително по-малко от тези на президента Джо Байдън, което го поставя в по-неизгодна позиция, ако се стигне до преиграване на сблъсъка им от 2020 г. Тръмп се затруднява да привлече големи дарители.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС