Израел отново порази Ливан, убит е внукът на лидера на "Хизбула"

ЦАХАЛ възнамерява да засили атаките срещу шиитското движение

04.03.2024 | 07:47 Редактор: Искра Ангелова
Израел отново порази Ливан, убит е внукът на лидера на

При израелски удар в Ливан е загинал внукът на лидера на Хизбула Хасан Насрала - Абас Ахмед Халил, съобщи I24news, позовавайки се на арабски медии. Освен Абас Ахмед Халил са убити още двама бойци на "Хизбула", посочва изданието.

На 2 март Израелските сили за отбрана (IDF) съобщиха за удар по автомобил в Южен Ливан, в който са пътували няколко бойци. По-късно ЦАХАЛ уточни, че при удара са убити трима бойци на "Хизбула", принадлежащи към "дивизията Имам Хюсеин".

На 25 февруари израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че ЦАХАЛ възнамерява да засили атаките срещу шиитското движение "Хизбула" в Ливан, независимо от очертаващото се споразумение с палестинското движение "Хамас". Израел и Ливан обстрелват взаимно територията си от декември 2023 г. насам на фона на войната в Ивицата Газа, припомня БГНЕС.

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала допусна широкомащабни военни действия с Израел, ако войната в Ивицата Газа не приключи в полза на палестинците.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Браво
преди 2 месеца
Всички говорят как евреите се интересували само от парата....Е, те доказаха,че когато стига до съществуването на държавата са готови на всичко. Милиарди загуби от туризъм, от военни действия, от цялата обстановка в района...преглъщат и се борят срещу тероризма и рашизма и за нас. Сигнализирай за неуместен коментар