Атаки срещу Кримския мост принудително го затвориха за движение

През изтеклата нощ там е имало няколко мощни експлозии

03.03.2024 | 10:13 Редактор: Деси Николова
Атаки срещу Кримския мост принудително го затвориха за движение

Мостът, свързващ Кримския полуостров с континенталната част на Русия, е затворен за движение. Това обяви в Telegram назначената от Русия администрация на съоръжението. От съобщението, цитирано от различни германски медии, става ясно, че временно е ограничено пътното движение в близост до пристанището Феодосия в Крим.

По-рано украински и руски социални медии съобщиха за няколко мощни експлозии в района. Поразена е и близка петролна база. Както уточнява агенция ДПА, до момента информацията за експлозиите не е потвърдена от независими източници, няма и изявление от украинска страна.

Междувременно руското Министерство на отбраната съобщи за унищожени 38 безпилотни летателни апарата, излетели от Украйна. Руската противовъздушна отбрана ги е свалила над Крим, се уточнява в информацията. Не става обаче ясно дали има жертви и нанесени поражения на съоръжението. Съобщава се само това, че движението по Кримския мост временно е било спряно, предаде DW.

Кримският полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., и Черно море, което граничи с полуострова, играят важна роля във войната на Русия срещу Украйна, която продължава вече над две години. Украйна многократно е нападала с дронове по въздуха или по море руски военни обекти в района, включително кораби на Руския черноморски флот. А Москва използва флота си в Черно море, за да осъществява ракетни нападения навътре в територията на Украйна.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
rambaldievskievich
преди 1 месец
Така, така... Имперски разпад в ход. Сигнализирай за неуместен коментар