Арестуваха 88-годишна баба в Румъния за трафик на наркотици

Бабата е известна като шивачка в окръга

02.03.2024 | 19:46 Редактор: Деси Николова
Арестуваха 88-годишна баба в Румъния за трафик на наркотици

Почти 88-годишна баба от Яломица може да се превърне в героиня в роман, след като е обвинена в трафик на наркотици. Прокурорите от Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма (DIICOT) са открили в дома ѝ два килограма и половина канабис и значителна сума пари.

Те решили да я разследват, като я оставят на свобода, като се има предвид възрастта ѝ.

Почти 88-годишната жена, която може да влезе в историята на румънското правосъдие като най-възрастния заподозрян, обвинен в трафик на наркотици, се кълне, че не е знаела, че в градината ѝ са скрити не по-малко от 22 торбички с канабис, почти два килограма и половина.

Те са открити тази седмица по време на претърсване от прокурори на DIICOT, които наблюдават жената от повече от шест месеца. Това е станало, след като са установили, че внукът ѝ, който вече е зад решетките на затвор с максимална сигурност в Гюргево, където излежава още една десетгодишна присъда, също за трафик на наркотици, е координирал и насърчавал баба си да продава тези наркотици, и то не само канабис, а според прокурорите от DIICOT и кокаин.

За всяка доставка той е получавал по 1700 леи (670.22 лева).

Но жената твърди, че не е знаела какво се случва, отрича да е продавала наркотици на когото и да било и е изненадана, че иззетите сега торбички са намерени в задния ѝ двор.

Бабата, известна шивачка от окръга, заявява, че парите нямат нищо общо с трафика на наркотици и че всъщност са спестяванията ѝ, събрани от пенсията, която не е похарчила, предаде "Фокус".

И понеже е на преклонна възраст, през август ще навърши 88 години, прокуратурата все пак се смили над жената и реши да не иска превантивния й арест, а я поставят под съдебен контрол за следващите 60 дни.

Снимка: Pixabay