Украйна се хвали с оръжие, поразяващо цели на разстояние до 700 км

Тази година ще донесе много добри новости за отбранителния комплекс, заяви Олександър Камишин

25.02.2024 | 16:59 Редактор: Толя Стоянова
Украйна се хвали с оръжие, поразяващо цели на разстояние до 700 км

Украйна разполага с оръжие с голям обсег на действие - собствено производство. Украинска ракета е поразявала цел на разстояние 700 км. Това е съобщи министъра на стратегическите индустрии на Украйна Олександър Камишин на форума "Украйна. 2024 година", който се провежда в Киев, предаде РБК-Украйна.

"Най-важната програма за нашата страна е ракетната програма. Но за нея няма да говоря повече от президента - имаме си оръжие с голям обсег на действие, което поразява целта на 700 км", заяви министърът на стратегическите индустрии.

Камишин също така отбелязва, че тази година ще донесе много добри новости за отбранителния комплекс на Украйна.

"Миналата година Силите за отбрана започнаха да работят по стратегически цели дълбоко в Русия с оръжия, произведени в Украйна. Видяхме ги в действие, във въздушни удари с дронове, видяхме ги в морето. Тази година ще бъде годината, в която ще ги видим на сушата", добави той.

Съветникът на ръководителя на президентската администрация на Украйна Михайло Подоляк съобщи по-рано, че страната разполага с проект за собствени ракети с обсег на действие 750-1000 км, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС