Тръмп е устремен към Белия дом, постигна лесна победа в Южна Каролина

Той води вече в пет първични вота на републиканците

25.02.2024 | 08:05 Редактор: Тодор Петров
Тръмп е устремен към Белия дом, постигна лесна победа в Южна Каролина

Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна Каролина потвърждава повече от когато и да е било влиянието, което има бившият президент върху своята партия, отбелязва Франс прес.

Само за няколко секунди лицето на Тръмп се появи по всички телевизионни екрани. Победата на бившия президент на първичните избори в този щат означава, че той води вече в пет първични вота на републиканците - в Айова, Ню Хемпшър, Невада, на Вирджинските острови и в Южна Каролина.

При преброени 94 процента от бюлетините Тръмп има 60,1 процента и 44 делегати, а единствената му опонентка Ники Хейли получава 39,2 процента и трима делегати, посочва Си Ен Ен.

Ники Хейли обяви, че няма да се оттегля от надпреварата с аргумента, че това би било прекалено лесно решение, предаде БТА.

Следват първични избори в Мичиган, Мисури, Айдахо, а на 5 март ще бъде Супервторникът, в който гласуват едновременно петнадесетина щата, сред които Тексас, Калифорния, Колорадо и Вирджиния. Хейли не е фаворит в нито един от тези щати.

Снимка: БГНЕС