Израел срещу "Хамас" и Русия срещу Украйна - конфликтите, които разделят света на две

Джо Байдън нарече руския лидер Владимир Путин "луд човек"

23.02.2024 | 14:59 Редактор: Тодор Петров
Израел срещу

Конфликтът между Израел и "Хамас" и войната на Русия в Украйна предизвика разделение, което се прояви тази седмица на две политически арени, разположени на разстояние една от друга.

При необичайни сцени в Лондон Камарата на общините се разпадна заради гласуването на призив за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас". По същото време външните министри от Групата на 20-те, които се срещнаха в Рио де Жанейро, се скараха заради отчайващата хуманитарна криза в ивицата Газа и агресията на Русия спрямо съседната ѝ Украйна.

В рамките на няколко дни бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва сравни случващото се в Ивицата Газа с нацисткото изтребление на евреите. Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския лидер Владимир Путин "луд човек". А Доналд Тръмп сравни юридическите си проблеми със смъртта на руския опозиционен активист Алексей Навални.

Сергей Лавров защити продължаващата присъствие на Русия в Украйна. Министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън заяви, че то "очевидно е неприемливо". Дори в съюзниците на САЩ и в самата Америка мненията са дълбоко разделени по въпроса за въоръжаването на Украйна и за това дали и как да се обуздае Израел.  

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
Пием ЕС хапче
преди 2 месеца
Какво правеха Урсула, Кирчо и Кокорчо на Световния икономически форум- чоплиха семки ли? Прочетете някоя книга на Швааб, може да прочетете и някое есе на Сор***с . Така в едно от 1993г пише, че НАТО трябва да се разшири на изток, за да може " чувалите с трупове" да са от Източна Европа. Е, какво стана през 2022? Чувалите от коя Европа са? При поемането на ЕС Урсула заяви, че ще създава Съединени европейски щати ( по Троцки)?Федерация ЕС ще ликвидира ли държавите?ЕС диктува всичко у нас? Защо? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Пийте си хапчетата, че става страшно! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Светът е разделен между привържениците на националните държави и запазването им (2/3 от света) и глобалистите, които налагат своя модел за устройство на едно безполово, безнационално, секуларно, биороботизирано общество, което да обслужва " богоизбраните". Второто виждане се застъпва от корпоративния капитал, управляващ САЩ, ЕС и останалите сателити. Върхушката тук си е въобразила, че ще бъде част от " елита", а простолюдието ще е под нейн контрол. Швааб и КО планират bg кликата да е простолюдие Сигнализирай за неуместен коментар