Израел отново се прицели в Ливан, майка и 6-годишно момиченце загинаха

Ударът е бил близо до Мадждал Зун

21.02.2024 | 19:58 Редактор: Искра Ангелова
Израел отново се прицели в Ливан, майка и 6-годишно момиченце загинаха

Жена и дете загинаха при израелски въздушен удар в Южен Ливан, съобщиха неназовани източници, цитирани от Ройтерс. Това се случва броени дни, след като организацията "Хизбула" заплаши, че Израел ще си плати за убийствата на цивилни граждани по границата.

Жената и детето са загинали при удар близо до Мадждал Зун, село на около 6 км от границата, съобщават два източника от силите за сигурност и източник от медицинската сфера. Бащата на убитото 6-годишно момиченце коментира пред вестник "Ал Акбар", че детето е поискало да посетят тяхното село, от което са избягали след избухването на военните действия миналата година.

Подкрепяното от Иран движение "Хизбула" започна да разменя огън със силите на Тел Авив след атаките от 7 октомври, когато бойци на "Хамас" нападнаха Южен Израел. Израелската армия съобщи, че нейни бойни самолети са поразили три оперативно-командни центъра на "Хизбула" в Южен Ливан.

Артилерията на израелската армия освен това е открила стрелба, за да "елиминира заплаха" в районите на Алма Ал-Шааб и Дхайра, и двете гранични селища.

Израелската армия не коментира информацията за стрелбата в Мадждал Зун.

"Хизбула" даде сигнал в петък, че ще засили атаките си срещу Израел в отговор на смъртта на 10 ливански цивилни граждани при израелски нападения миналата седмица, припомня БТА.

Ливанската организация съобщи днес, че е атакувала израелските позиции над шест пъти.

Снимка: БГНЕС