Стотици украински военни са безследно изчезнали от Авдеевка след отстъплението

Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу да продължи настъплението

21.02.2024 | 11:00 Редактор: Елеонора Танева
Стотици украински военни са безследно изчезнали от Авдеевка след отстъплението

Стотици украински войници може би са безследно изчезнали или попаднали в плен след отстъплението от Авдеевка. Това съобщи украинската информационна агенция УНИАН. Агенцията цитира висши чиновници от западни държави, които допускат, че близо 1000 военнослужещи може да са попаднали в плен.

По-рано днес президентът на Русия Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу да продължи настъплението, западно от Авдеевка, информира БНР.

Снощи руските сили отново атакуваха Донецка област, съобщи началникът на областната военна администрация Вадим Филашкин. По думите му са нанесени удари в индустриалната зона, както и по жилищни сгради.

Съединените щати обявиха, че ще наложат нови мащабни санкции срещу Русия заради войната срещу Украйна и смъртта на опозиционния водач Алексей Навални. 

Снимка: БГНЕС


2
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Вчера съобщихте, че укрите са се изтеглили тактически с минимални загуби и нанасяйки много тежки загуби на руската армия и са заели по-добри позиции.преди няколко дена пък писахте, че има обрат на фронта и Сирски и Зеленски не дават Авдиеевка и пращат най-силните си части там и свръх оръжията на Запада.Пък и нали руската армия беше въоръжена с лопати, нямаха храна и дрехи и бяха свършили ракети, перални и миялни още март месец миналата година.Сега последно кое е вярно? Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
Учуден
преди 2 месеца
Не вярвам - те руснаците свършиха ракетите и чиповете от перални още миналата година. Сигнализирай за неуместен коментар