Нощна атака с ракети и дронове срещу Украйна, Москва награди военни от Авдеевка

13 от 19 дрона са свалени

21.02.2024 | 08:10 Редактор: Елеонора Танева
Нощна атака с ракети и дронове срещу Украйна, Москва награди военни от Авдеевка

През нощта руснаците са атакували Украйна с 6 ракети и 19 дрона камикадзе тип "Шахед". Свалени са една ракета и 13 от дроновете, съобщават от ВВС на Украйна.

В съобщение в Telegram се уточнява, че окупаторите са изстреляли зенитна управляема ракета С-300 и 4 крилати ракети Х-22 от Ростовска област, управляема авиационна ракета Х-59 от Белгородска област и 19 дрона "Шахед".

ПВО е свалила управляемата авиационна ракета Х-59 в района на Полтава, дроновете са свалени в района на Харков, Днепропетровск, Запорожие и Донецк, уточнява "Украинская правда".

Междувременно началникът на Генералния щаб на Русия Валерий Герасимов е посетил войските, участващи във военните действия в Авдеевка.  Връчил е медали "За храброст" на военнослужещите, които най-много са се отличили при освобождаването на Авдеевка, и им е благодарил "за доблестта и смелост, показана в битка", пише ТАСС. 

Снимка: БГНЕС


4
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Освободили сакакво че не разбрах Сигнализирай за неуместен коментар
3
18 rate up comment rate down comment 3
Герасимов
преди 2 месеца
Зависи от гледната точка, Анинимке. Президентът ти го обяснява в продължение на два часа. Но ако не слушаш умните гора, а само чуваш това което ти говорят по Нова, Стара и бТВ, няма как да знаеш, че това са изконни руски земи и затова правилният термин е "освобождава". Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 21
анонимен
преди 2 месеца
Освобождаването ли на Авдеевка? Ти луда ли си? Руснаци са окупатори. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 4
Добра
преди 2 месеца