Мъск: Украйна трябваше да сключи мир с Русия преди година, позициите на Киев отслабват

Хиляди момчета са загинали напразно, коментира милиардерът

20.02.2024 | 12:59 Редактор: Толя Стоянова
Мъск: Украйна трябваше да сключи мир с Русия преди година, позициите на Киев отслабват

Политическите позиции на Киев на фона на военните неуспехи отслабват всеки ден, украинското ръководство, което трябвало да сключи мир с Русия преди година, когато все още съществуваше такава възможност. Тази гледна точка изрази американският инженер и предприемач Илън Мъск на страницата си в социалната мрежа X.

Според него по един или друг начин ще се стигне до мирно уреждане и "единственият въпрос е колко още хора ще умрат, преди да се приеме реалният факт, че Крим и редица други бивши територии на Украйна вече принадлежат на Русия".

"Мирното споразумение трябваше да бъде сключено преди година. Оттогава хиляди момчета са загинали напразно, а позицията на Украйна става все по-слаба всеки ден", се казва в съобщението, цитирано от "Фокус".

Мъск коментира публикация, в която се говори за необходимостта от прекратяване на огъня и началото на мирни преговори между Русия и Украйна. Милиардерът се съгласи с автора, че "Киев вече е загубил "и нищо няма да промени това, дори 60 милиарда долара от Съединените щати няма да помогнат".

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
Кажи им го, че е без
преди 2 месеца
Ако САЩ продължат да подпомагат Украйна и натискат ЕС за същото, скоро може войната да прерасне между Русия и НАТО. Тогава не вярвам някой да се застъпи за България и ние от доставчици на оръжие можем лесно да станем фронтова линия. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Прав си,Мъск
преди 2 месеца
Така е, но на никой не му пука за хората. " Важното е" американският военно- промишлен комплекс да печели, сглобката да прибира комисионни от оръжия, а Украйна да затъва в дългове, което гарантира бъдещето на страната като суровинен придатък на западните си партньори и приятели, а украинците ще имат честта да работят робски, за да платят минимална част от дълговата яма. В това се състои помощта за "родната мила" Украйна- пушечно месо за бизнес целите на САЩ и дългов роб след края на войната. Сигнализирай за неуместен коментар