Байдън увери Зеленски, че ще прескочи "абсурдното" блокиране в Конгреса на военна помощ

Американският президент изрази опасенията си, че още един украински град ще попадне в ръцете на руските въоръжени сили

18.02.2024 | 15:20 Редактор: Елеонора Танева

На фона на отстъплението на украинската армия от Авдеевка, днес украинският президент Володомир Зеленски получи нови уверения за  финансова помощ. В телефонен разговор, американския държавен глава Джо Байдън е обещал на Зеленски, че въпреки съпротивата на републиканците в Конгреса, Киев ще получи обещаните 60 милиарда долара. 

Американският президент говори и за опасенията си, че още един украински град ще попадне в ръцете на руските въоръжени сили без възобновяване на помощта.

"Говорих със Зеленски този следобед, за да му кажа, че съм уверен, че ще имаме тези средства", заяви Джо Байдън пред репортери.

В същото време  в Мюнхен, датският министър-председател  Мете Фредериксен, заяви, че Дания  ще прехвърли цялата си артилерия на Украйна.

"Украйна ни моли за боеприпаси и артилерия именно сега. Ние, Дания, решихме да прехвърлим нашата военна артилерия. В Европа има военна техника, не е въпрос само на производство, имаме боеприпаси, системи за ПВО, които трябва да бъдат прехвърлени на Украйна", призова Мете Фредериксен.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
И а така
преди 2 месеца
Ви уверявам че ще си легна със Скарлет Йохансон Сигнализирай за неуместен коментар