Преговорите за мир в Близкия изток са пред провал. Нетаняху: Военният ни натиск работи

"Достигнахме до места в Газа, за които врагът никога не си е представял, че можем", каза израелският премиер

18.02.2024 | 14:01 Редактор: Вяра Димова

Мирните преговори за примирие в Близкия изток са пред провал, а израелският премиер Бенамин Нетаняху за пореден път предупреди, че Тел Авив ще продължи с бойните действия в Газа до пoстигане на целите си. Той заяви, че страната му "ще продължи да се сражава в Газа, докато не постигне всичките си цели".

Той каза, че условията, поставяни от радикалното палестинско движение "Хамас", срещу което воюва израелската армия в Ивицата Газа, са "халюцинация".

"Военният ни натиск работи. Достигнахме до места в Газа, за които врагът никога не си е представял, че можем да го направим. Този, който ни казва да не действаме в Рафах, всъщност ни казва да загубим войната. Има много места за евакуиране на цивилните от град Рафах в Ивицата Газа", заяви Нетаняху.

Премиерът и министър на външните работи на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани заяви, че последният ход на преговорите за рамково споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа в конфликта между Израел и радикалното палестинско движение "Хамас" не "е много обещаващ".

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС