Дания прехвърля цялата си артилерия в Украйна

Премиерът Мете Фредериксен призова други европейски страни да направят същото

18.02.2024 | 08:56 Редактор: Вяра Димова
Дания прехвърля цялата си артилерия в Украйна

"Дания реши да прехвърли цялата си артилерия в Украйна", заяви премиерът Мете Фредериксен. Както предаде агенция "Укринформ", тя каза това по време на реч на 7-ия украински обяд в Мюнхен.

Тя също така призова други европейски страни да прехвърлят своите системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси на Украйна, тъй като сега тя има повече нужда от тях. Според нея европейските лидери често говорят за проблеми с производството на оръжия, като ги наричат причината, която не позволява да се увеличи доставката на помощ за Украйна, пише БГНЕС.

"Украйна сега ни моли за боеприпаси и артилерия. Ние, Дания, решихме да прехвърлим цялата си артилерия в Украйна. В Европа има военна техника, това не е само въпрос на производство. Ние разполагаме с оръжия, боеприпаси, системи за противовъздушна отбрана, които ние все още не ги използваме. Те трябва да бъдат прехвърлени в Украйна", настоя премиерът на Дания.

Снимка: БГНЕС


1
6 rate up comment rate down comment 1
Дайте да дадем
преди 2 месеца
Колкото повече прехвърляте, толкова повече собствените ви народи ще се надигат срещу безумната ви политика в интерес на Америка! Защо ЕС няма своя отбрана? Защо няма Европейски сили за защита? Защото Америка не желае! Кой взима решенията в НАТО? Америка. Сигнализирай за неуместен коментар