Христо Грозев: Путин най-накрая уби Навални

Адвокат на опозиционера заяви пред "Новая газета", че е бил добре преди два дни

16.02.2024 | 14:43 Редактор: Вяра Димова
Христо Грозев: Путин най-накрая уби Навални

"Навални най-накрая беше убит от Путин днес". Това са думите, които разследващият журналист Христо Грозев написа в мрежата X след новината за смъртта на Алексей Навални.

"Navalny was finally killed by Putin today", гласи постът на българския разследващ журналист в "Белингкат", който в момента живее в САЩ. 

Христо Грозев се занимава с разследване на руските тайни служби от 2014 година. Той седи в основата на документалния филм "Навални", който взе награда "Оскар" миналата година. 

Навални, най-изявеният съперник на руския президент Владимир Путин, излежаваше 19-годишна присъда затвор по обвинения в екстремизъм. Днес от наказателната колония на Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщиха, че опозиционният лидер е починал в колонията.

"На 6 февруари 2024 г. в наказателна колония № 3 осъденият Навални А. А. след разходка се почувствал зле, като почти веднага загубил съзнание. Незабавно пристигна медицинският персонал на институцията, беше извикана бригада на бърза помощ" - се посочва в съобщението на уебсайта на "ФСИН".

Адвокат на Алексей Навални заяви пред "Новая газета", че Навални е бил добре преди два дни, пише БГНЕС.

"По решение на семейството на Алексей Навални няма да коментирам нищо. В момента се занимаваме с изясняването на нещата. В сряда бях при Алексей. Тогава всичко беше нормално", цитира изданието думите на адвоката.

Снимка: БГНЕС