Навални към руснаците: В деня на изборите гласувайте срещу Путин

Опозиционерът призова поддръжниците си да образуват опашки

01.02.2024 | 20:23 Редактор: Вяра Димова
Навални към руснаците: В деня на изборите гласувайте срещу Путин

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в руски затвор, призова руснаците да протестират срещу Владимир Путин по време на президентските избори следващия месец, предава Barrons.

Путин ще бъде преизбран за още един шестгодишен мандат от Кремъл в строго контролирани избори, насрочени за 15-17 март, пише американската медия.

В социалните медии, където публикува екипът на Навални в четвъртък, той призова поддръжниците си да се отправят към урните по едно и също време в деня на изборите, образувайки опашки, за да покажат своята опозиция срещу Кремъл.

"Това може да е мощна демонстрация на настроението в страната... истински хора, които се редят на опашка, за да гласуват срещу Путин", посочва той, цитиран от "Фокус".

Навални се намира в отдалечен затвор, излежавайки 19-годишна присъда. Опозиционерът призова поддръжниците си да се отправят към избирателните секции в 12 часа на обяд в основния ден на гласуването - неделя, 17 март - като форма на законен протест, който властите няма да могат да спрат.

Снимка: БГНЕС