Началникът на щаба на "Азов": Биете се като пияници в Авдеевка, ударете по фланга

"Чертая директни диаграми за Авдеевка, защото никой не разбира директните намеци", написа Богдан Кротевич

16.02.2024 | 08:20 Редактор: Искра Ангелова
Началникът на щаба на

Не можете да се биете челно с руската армия - това е глупаво, трябва да ударите по фланговете. Това заяви началникът на щаба на батальона "Азов" майор Богдан Кротевич. Така той коментира в канала си в Telegram, щедро украсявайки съветите си с ругатни, ситуацията в Авдеевка, където наскоро украинците прехвърлиха 3-та щурмова бригада на украинските въоръжени сили.

"Не можете да се биете челно с руската армия. И въобще с всяка армия, като пияни алкаши да си разменяте директни удари е тъпо. Защо постоянно се сблъскваме с една и съща грешка? Не технологичният прогрес ще ни спаси, дори да ви дадат милион "Хаймарс"-и - важното е как ги използвате", пише още Кротевич.

Той препоръчва отрязване на "настъпващите сили на врага от фланга".

"Всеки знае поговорката: "Войната е (глупост), основното нещо е маневрата. Маневрите ще донесат победа. Не атакувайте 5 защитни линии челно, не хвърляйте бригади в посоката на основната атака на врага! Те са повече, разбирате ли?! Маневра - флангова атака... Писах за това още през януари 2023 г. - няма изводи. Може и да съм глупак, но ще си блъскам главата в тази непроницаема стена, докато я пробия", отбеляза Кротевич.

"Пиша директно - отрежете настъпващите вражески сили от фланга. Всички щурмови и механизирани части ще извършват по-добри настъпателни операции в посока, където врагът не очаква да пострада при постоянен обстрел, като няма да може да направи (нищо) изобщо, освен просто да забави времето... Чертая директни диаграми за Авдеевка, защото никой не разбира директните намеци", допълва той, цитиран от "Фокус".

Според Кротевич руската армия може да започне настъпление от Черниговска и Сумска области, от границата с Беларус. Възможно е също според него Беларус да влезе в конфликта на страната на Руската федерация.

Снимка: БГНЕС