Защо Путин предпочита Байдън пред Тръмп? Руският лидер с ново интервю

"Ние сме готови да работим с победителя в президентските избори в САЩ", призна президентът на Руската федерация

15.02.2024 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

Руският президент Владимир Путин предпочита Джо Байдън пред съперника му за президентския пост Доналд Тръмп, тъй като "е по-предвидим". Пред журналиста Павел Зарубин Путин благодари на американския журналист Тъкър Карлсън за колосалния успех на интервюто му, което достигна 1 милиард гледания.

"Тръмп - той е несистемен политик и има собствено мнение по най-разнообразни въпроси, което понякога е нелогично. Байдън е по-опитен и предвидим - това е политик от старата школа. Но ние сме готови да работим с победителя в президентските избори в САЩ, независимо кой е той", подчерта руският президент.

Думите на Путин са в коментар на скандалните думи на Доналд Тръмп, че би насърчил Русия да атакува съюзници от НАТО, които не отделят достатъчно пари за отбрана. Руският лидер благодари на американския водещ Тъкър Карлсън за това, че направи интервю с него.

"Би трябвало да сме признателни на господин Карлсон за възможността да говорим помежду си, защото успяхме да го направим с неговото посредничество", допълни той.

Същевременно кандидатът за президент на Съединените щати Доналд Тръмп отново повтори тезата си, че ако се върне в Белия дом, няма да защитава членове на НАТО, които не плащат достатъчно отбрана.

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.

Снимка: БГНЕС