Рибари изтеглят лодките си, спряха фериботите: Гърция започва седмицата с циклон

Втори ден на остров Закинтос не могат да овладеят мащабен пожар в горски район

11.02.2024 | 16:13 Редактор: Искра Ангелова
Рибари изтеглят лодките си, спряха фериботите: Гърция започва седмицата с циклон

Гръцките власти информират за навлизане на циклон със силен дъжд и вятър. Спряха фериботите. От Гражданска защита изпращат съобщения за силна буря с вятър и дъжд, която ще продължи до вторник. Поривът на вятъра в Егейско и Йонийско море достигна до 9-а степен по скалата на Бофорт.

Пристанищните власти прекратиха движението на фериботи и товарни кораби. Предупредени са собствениците на яхти да не влизат в морето. Рибарите изтеглиха лодките си на сушата.

Предупредени са местните власти да вземат мерки и да не допускат приближаване на хора до брега на морето. Пътна полиция отново приканва за внимателно шофиране в цялата страна. Засилени са патрулите за контрол на движението.

Поради лошото време и затруднена пътна обстановка вероятно днес фермерите няма да блокират пътища. Засега няма съобщение от ръководителите на протестите.

Поради силен вятър на остров Закинтос втори ден не могат да овладеят мащабен пожар в горски район. Наложи се прехвърляне на пожарникари и техника от съседни острови, пояснява БНР.

Снимка: БГНЕС / Архив