Израел: Успешно ликвидирахме висши полицаи на "Хамас"

Бе съобщено и за друг въздушен удар в района на Рафах

11.02.2024 | 11:42 Редактор: Деси Николова
Израел: Успешно ликвидирахме висши полицаи на

Армията на Израел и агенцията за сигурност Шин Бет съобщиха за успешна операция по ликвидирането на висши полицаи на "Хамас" при въздушен удар в град Рафах в южната част на Ивицата Газа, предаде inetnews. След убитите е Ахмед Елиакуби, виден агент на "Хамас", "отговорен за сигурността на висшите лидери на "Хамас" и служил като старши командир в района на Рафах". Елиминиран е и Иман Рантиси, ключова фигура в звеното за разследване на сигурността на терористичната група заедно с друг член на Хамас.

Съобщението на армията и Шит Бет потвърждава предишни палестински съобщения за смъртта на трима висши полицейски служители на Рафах. Според палестински източници Елиакуби, заместникът му Рантиси и Ибрахим Шатат, "ръководител на отдела за разследване на доставките", са били в превозно средство, уцелено в квартал Тел ал-Султан в Рафах.

В интервю за "Ал Джазира" след атаката кметът на Рафах Ахмед ал-Суфи призова международната общност в събота сутринта да предотврати предстоящата израелска операция в Рафах. Призоваваме международната общност и всички, които имат съвест, да спрат убийствата на палестинци“, каза той. "Всяко военно действие в най-гъсто населения град, дом на 1,4 милиона палестинци, ще доведе до клане и кървава баня".

В допълнение към операцията срещу трима висши полицейски служители бе съобщено и за друг въздушен удар в района на Рафах в събота следобед. Полицейска кола е била атакувана източно от Рафах, загинали са двама души, предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Предложение
преди 2 месеца
За да спре нападението на Израел,самите палестинци да предадат на международния съд в хага, ръководителите и бойците на терористите. Отговор искаме,ама няма как,защото всеки палестинец е терорист... Сигнализирай за неуместен коментар