Петима морски пехотинци на САЩ са в неизвестност

Хеликоптерът им се разби край Сан Диего

08.02.2024 | 07:41 Редактор: Елеонора Танева
Петима морски пехотинци на САЩ са в неизвестност

Военен хеликоптер се разби в отдалечен район източно от Сан Диего, часове след като той изчезна при лоши метеорологични условия, включващи комбинация от силен дъжд и сняг. Петима американски морски пехотинци са в неизвестност, предаде Ройтерс.

Останките от хеликоптера CH-53E Super Stallion бяха открити от гражданските власти в Пайн Вали към 09:00 ч. сутринта вчера, около осем часа след като било докладвано, че не е пристигнал в базата на морската пехота в Мирамар, Калифорния, съобщиха от Корпуса на морската пехота на САЩ.

В ход е спасително-издирвателна операция с участието както на военните, така и на цивилните спасителни служби. Екипажът извършвал рутинен тренировъчен полет във вторник вечер от базата в Крийч, Невада, намираща се на 60 км северозападно от Лас Вегас, заяви морската пехота, цитирана от БТА.

От шерифството на окръг Сан Диего съобщиха, че са получили сигнал за изчезналия хеликоптер към 13:00 ч. В публикация в X оттам заявиха, че комбинацията от дъжд и сняг не е позволила да бъде задействан хеликоптер в издирването. Вместо това са изпратени високопроходими автомобили, които да проверят района.

Снимка, архив: БГНЕС