Държава от НАТО потвърди за предстоящо посещение на Путин

Местните медии споменават 12 февруари като вероятна дата

04.02.2024 | 21:20 Редактор: Тодор Петров
Държава от НАТО потвърди за предстоящо посещение на Путин

Турският министър на външните работи Хакан Фидан потвърди на 4 февруари предстоящото посещение на руския президент Владимир Путин, без да съобщава точната дата на визитата.

"Това посещение ще ни даде възможност да обсъдим множество въпроси", заяви министърът пред държавната телевизия TRT Haber.

Местните медии споменават 12 февруари като вероятна дата, но от кабинета на президента Реджеп Ердоган не са я потвърдили.

Турция, която ще бъде първият член на НАТО, който Путин посещава след началото на инвазията му в Украйна през февруари 2022 г., миналия месец окончателно одобри влизането на Швеция в Атлантическия алианс.

Ердоган успява да поддържа търговски и политически отношения както с Украйна, така и с Русия, което позволява на Русия да избегне западните санкции, припомня БГНЕС.

Последната среща между Путин и Ердоган беше през септември 2023 г. в Сочи, но те често разговарят по телефона.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 месеца
През вековете, Русия е най-големият враг на Турция. Сталин се кани да нападне Турция, заявяваки на Георги димитров, че мястото на Турция е в Азия, а не на Европеиския континент.Работата не става както иска Сталин, защото Труман му обяснава, че ще го прасне с бомбата (атомната). НАТО е създаден за да обуздава териториалния апетит на СССР.Турция е една от първите членки. Сега е с една от най-големите армии. Русия е в трудно пложение, Ердоган ще иска отстъпки. Да му мисли Армения. Сигнализирай за неуместен коментар