Куче хвана двама украинци, бягащи от войната към Унгария (+ВИДЕО)

Мъжете носели гумени лодки, за да преплуват Тиса

01.02.2024 | 17:50 Редактор: Елеонора Танева

Двама украинци са задържани от гранични полицаи при опит да избягат в Унгария. 

Мъжете изчакали да се стъмни и се отправили към река Тиса, за да преплуват границата. Плановете им са провалени от патрул на "Гранична полиция", в който било полицейското куче Фрей. То сигнализирало за бегълците и помогнало за установяването им.

Младите украинци били със спасителни жилетки, носели две гумени лодки със себе си, което красноречиво свидетелства за намерението им да преминат речния участък на украинско-унгарската граница, информират от "Гранична полиция".

Събраните документи по случая са изпратени в съда. Установява се дали има замесени други лица, които организират нелегален канал за бягство от Украйна. 

Снимка: Гранична полиция на Украйна


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Вероятно не желаят да убиват техните братя от другата страна на барикадата. Някой в България, би ли искал да убива хора от Македония, например? Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Копирате укро-пропагандата 1:1. Над 50% от "новините" ви тук са копирани от украинската пропагандна преса. Тази "новина" е предназначена да откаже украинците да бягат за да си спасят живота от войната. Вие за война ли подготвяте България - искате ли вашите мъже, братя и синове да ги ловят с кучешки хайки и ги ръфат кучетата? Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Ужас! Как може така? Защо е законно д апратиш човек на смърт. Сигнализирай за неуместен коментар