Има сделка: ЕС одобри 50 млрд. евро за Украйна в бюджета си

Досега Унгария се въздържаше да подкрепи споразумението

01.02.2024 | 12:54 Редактор: Деси Николова
Има сделка: ЕС одобри 50 млрд. евро за Украйна в бюджета си

Имаме сделка, съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел по повод преговорите за промяна на бюджета на ЕС.

"Всички 27 държавни и правителствени ръководители одобриха предоставянето на допълнителни 50 милиарда евро за Украйна от европейския бюджет", добави той. По неговите думи решението води до предвидимост в европейската помощ за Киев.

Досега Унгария се въздържаше да подкрепи споразумението за промени в бюджета на ЕС заради Украйна. Будапеща първо се противопоставяше, а след това предложи бюджетните преводи към Украйна да бъдат одобрявани всяка година. С днешното решение се предвижда посочената сума да бъде изплащана в следващите три години, съобщава БТА.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
Нормално ли е?
преди 2 месеца
Какво се оказва? Работим и плащаме данъци, за да издържаме Украйна и "най- важното" - да бъдат убивани хора в Украйна. Ако това са новите " ценности", не благодаря! Никой не ни е питал дали сме съгласни да поръчителстваме на Украйна, за да гарантираме вземанията на американските корпорации,които " инвестират" във войната и търгуват с човешки животи. Съюзите, в които членуваме, започват да се превръщат в глобално зло, което трябва да бъде спряно. Аз лично, не желая да бъда част от това ЗЛО. Сигнализирай за неуместен коментар