Гръцкото правителство не се отказва, внася законопроекта за еднополовите бракове

Все още тече обществено обсъждане

27.01.2024 | 15:40 Редактор: Вяра Димова
Гръцкото правителство не се отказва, внася законопроекта за еднополовите бракове

На 1 февруари се очаква в гръцкия парламент да бъде внесен законопроектът, който въвежда възможността еднополови двойки да сключват граждански брак. В момента проектът, който предвижда и възможността еднополовите двойки да осиновяват деца, се намира на етап обществено обсъждане, което ще приключи на 31 януари.

На законопроекта категорично се противопостави Православната църква, особено в частта за осиновяването на деца. Проектът въвежда равенство в гражданския брак за всички граждани, независимо от сексуалната ориентация; защитава интересите на децата, като урежда въпроси от семейното право в семейства на еднополови двойки; не разширява правото на медицински асистирано възпроизводство (и на сурогатно майчинство) върху двойките на мъже.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 месеца
Отишал един българин ан олимпиада, да се състезава човека. Бил спортист и не бил наясно с нещата, много-много. Отива в олимпийското село и го водят, да го настаняват. По пътя вижда стотици флагоре. Пива кво е това? Викат му- гфлаговете на всички участници! Ей Англия, тука България, Русия, САЩ ..." По едно време, нашия вижда шарения LGBTQ флаг! "Ах! Ми тва квой бре?". "Оо, гопсодинте, това е глагът на гейовете и травеститите!" И нашис вика "Аааа! Не знаех, че и Гърция участва тая година!" Сигнализирай за неуместен коментар