57,8% от гърците казват "да" на еднополовите бракове, Мицотакис не губи гласове

Трима от четирима избиратели подкрепят гласуването по пощата

25.01.2024 | 07:33 Редактор: Толя Стоянова
57,8% от гърците казват

"Нова Демокрация" изглежда доминираща на политическата сцена в ново проучване на общественото мнение с MARC за гръцкия телевизионен канал ANT1.
Потвърждава се също, че след намесата на министър-председателя и обясненията, които даде относно еднополовите бракове, подкрепата на по-голяма част от общественото мнение се е увеличила, докато управляващата партия продължава да показва голямо нарастване, около 78%, съобщи главният изпълнителен директор Марк Томас Геракис.

Това означава, че Мицотакис няма да загуби от законопроекта за равенството в брака.

По-конкретно, по отношение на намерението за гласуване: НД 33,7%, ПАСОК 12,7%, СИРИЗА 10%, ККЕ 8%, "Гръцкото решение" 5,8%, Ники 2,8%, "Спартанци"  2,7%, Плеуси Елефтериас 2,7 %, докато MeRA25 е с 2%. Както каза Геракис, това означава, че очакваният вот е 39% за "Нова Демокрация", 15% за ПАСOK, 12% за СИРИЗА, 9,5%-10% за KKE и 7% за "Гръцкото решение", информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.

В същото време трима от четирима избиратели подкрепят гласуването по пощата, докато с "да" за еднополовите бракове са отговорили 57,8% от анкетираните. Само четирима от десет са съгласни с правото на осиновяване, въпреки факта, че осем от десет казват, че децата на еднополови двойки трябва да се ползват със същите права.

По отношение на проблемите, по които правителството трябва да се мобилизира незабавно, гражданите изтъкват въпросите за поскъпването, здравето и справянето с престъпността.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ахнв
преди 3 месеца
Това изследване да не е на "Америка за Гърция" или " ОО"? Гръцкият съхарвартник на ПростоКирчо дерибейства, както по- рано вършееше самият ПК. Т Сигнализирай за неуместен коментар