Българите да внимават - времето в Гърция се влошава, задават се и бури

В Беломорието ще преобладават бурни ветрове

20.01.2024 | 10:50 Редактор: Искра Ангелова
Българите да внимават - времето в Гърция се влошава, задават се и бури

Гръцката метеорологична служба разпространи бюлетин за силни бури и валежи от сняг. Времето в южната ни съседка ще се влоши от днес със забележимо понижение на температурите (от порядъка на 8-10 градуса) и валежи от сняг, главно в централната и северната част на континента.

В същото време в Беломорието ще преобладават бурни ветрове, а силни валежи и бури ще има главно в крайбрежните райони. Снеговалежи ще има от обяд в събота в планините на Македония и Тракия, докато следобед ще вали сняг и в полупланинските райони.

В нощта на събота срещу неделя ще вали сняг и в низините на Северна Гърция, и в планините, съобщава кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция - Силвия Станчева.

От сутрешните часове на неделя снеговалежът ще обхване високите части на Пелопонес, Евия и Крит, докато ще спре в Тракия и от обяд в Македония и Епир.

В неделя бурните северни ветрове ще обхванат останалата част от Егейско море. От обедните часове на понеделник ветровете ще бъдат ограничени. На 22 януари в планините Стерея, Евия, Пелопонес и Крит ще има слаби снеговалежи, които постепенно ще спрат от обяд.

От сутрешните часове на вторник се очаква отслабване на вятъра.

Снимка: БГНЕС