Ердоган: Западът загуби доверие, след като се провали на изпита в Газа

"Само наблюдава геноцидните варварства срещу палестинския народ", смята турският президент

19.01.2024 | 22:43 Редактор: Вяра Димова
Ердоган: Западът загуби доверие, след като се провали на изпита в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни израелския министър-председател Бенямин Нетаняху с диктатора на нацистка Германия Адолф Хитлер и разкритикува "пасивността" на Запада към войната в Ивицата Газа, където според "Хамас" са убити над 24 000 палестинци, предаде агенция Anadolu.

"Западните държави и международните институции за сигурност загубиха всякакво доверие, след като се провалиха на изпита в Ивицата Газа", още повече, че те вече бяха "загубили голяма част от престижа си за това, че не предотвратиха кланетата в Ирак, Босна, Сирия, Йемен, Мианмар, Сомалия или Афганистан", твърди турският президент.

"Западът само наблюдава геноцидните варварства срещу палестинския народ, извършвани от съвременния фюрер Нетаняху и неговия кървав екип", продължава Ердоган.

През декември той заговори за практики, достойни за "нацистки концентрационни лагери", след като се появиха кадри на частично голи палестински затворници, които израелски войници събират на спортна площадка.

"Онези, които наляво и надясно изнасят лекции за човешките права и свободи, не са видели как през тези 105 дни деца, бебета и жени бяха жестоко убити, нито пък са предприели някакви стъпки, за да предотвратят потисничеството", заяви турският лидер, цитиран от "Фокус".

От началото на войната в Газа турският президент отправя критики към Израел. След изявленията на Ердоган през октомври Израел изтегли посланика си от Турция, а словесните нападки между турското и израелското правителство зачестиха.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
admin
преди 3 месеца
И едните не са за мирисане и другите също ама да излезеш и да кажеш че Еди кой си е Хитлер това вече преминава границата. Израелците всички ги знаем какви са и фанатични са към парите ама и другите са фанатични към тяхната религия. Когато нападнеш и избиеш толкова евреи няма как да няма отговор от другите. Въпросът е кой печели от това??? Сигнализирай за неуместен коментар