Ердоган оприличи Нетаняху с Хитлер: Действията в Газа са сравними с нацисткия режим

"Всички ценности на човечеството бяха застреляни през тези 80 дни", каза турският държавен глава

27.12.2023 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова

"Изминаха 80 дни от началото на атаките в Газа, всички ценности на човечеството бяха застреляни през това време. Няма разлика между Нетаняху, престъпленията, които той извършва днес, и Хитлер, това, което се случи преди 80 години в Нацистка Германия. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара в реч, излъчена от TRT Haber.

Турският президент отново обвини Запада в бездействие на фона на трагедията в Газа. "Германия все още плаща за това, което направи Хитлер, затова мълчи. Западът има дългове към Израел, Турция няма. Америка предоставя на Израел цялата възможна помощ, с тази помощ Израел убива жителите на Газа", заяви Ердоган.

Преди това той нарече Нетаняху военен престъпник и съобщи, че около три хиляди адвокати са завели дела в Международния наказателен съд в Хага с искане израелският министър-председател да понесе наказателна отговорност за военните престъпления, които Израел извършва в Ивицата Газа.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Анонимен Антинацист
преди 4 месеца
Абсолютно си прав Ердогане!!! ЦЕЛИЯ ЗАПАД Е ПОД КОМАНДВАНЕТО НА ТЕЗИ ДОЛНИ ЕВРЕИ И НАКРАЯ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ЗАЕДНО СЪС САЩ!!! НО И ТИ ВНИМАВАЙ, ДА НЕ СЪМ ЧУЛ МЕРАЦИ КЪМ БЪЛГАРИЯ И КЪРДЖАЛИ, ЗА ДА НЕ ИЗЧЕЗНЕ ТУРЦИЯ СЛУЧАЙНО ПОСЛЕ!!!! Сигнализирай за неуместен коментар