ЕС включи 6 души в черния си списък заради финансиране на "Хамас"

Активите им ще бъдат замразени

19.01.2024 | 18:06 Редактор: Толя Стоянова
ЕС включи 6 души в черния си списък заради финансиране на

Европейският съюз включи 6 лица в черния си списък за замразяване на активи и забрана за издаване на визи заради финансиране на палестинското ислямистко движение "Хамас", предаде АФП. От Брюксел съобщиха, че сред санкционираните лица са Муса Дудин, високопоставен член на инвестиционното бюро на "Хамас", както и финансисти, базирани в Судан, Ливан и Алжир.

"Включваме в списъка 6 души, които са участвали във финансирането или са улеснявали финансирането на "Хамас". Активите им ще бъдат замразени в Европейския съюз и ще получат забрана да влизат на наша територия", заяви високопоставен служител на ЕС.

Политическият ръководител на ислямисткото движение в Газа Яхия Синвар беше добавен в черния списък на ЕС с терористични организации. "Хамас" вече е включен в списъка на ЕС като терористична организация, предаде БГНЕС.

Санкциите срещу лицата, участващи във финансирането на "Хамас", се въвеждат преди провеждане на отделни разговори на външните министри на ЕС в Брюксел с техни колеги от Израел и Палестинската автономия. Дипломатите твърдят, че страните от ЕС са в процес на изготвяне на санкции срещу "екстремистки" израелски заселници на Западния бряг.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 3 месеца
По-добре късно отколкото никога. Икономически погледнато, Палестина е населена с непроизводителни хора, които съществуват благодарение на международни помощи. Има осноавние да се вярва, че част от парите на Хамас са от помощите. Западни политици са на власт, с обещанието че ще се броят срешу бедноста по света. Да, ама бедните с парите от даренията си купуват оръжие, за да убиват дарителите. Сигнализирай за неуместен коментар