Шойгу инспектира военен завод, произвежда 24 ч. ракети въздух-земя и за бойни кораби (+ВИДЕО)

Предприятието ще изпълни поръчките за 2024 г. за 6 месеца и започва тези за 2025 г.

18.01.2024 | 15:41 Редактор: Елеонора Танева

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу провери изпълнението на държавната отбранителна поръчка (GOZ) в Държавното предприятие "Радуга", чиито последни разработки са базирани на управляеми ракети. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

От ведомството съобщиха, че Шойгу е инспектирал производствените цехове на предприятието и технологичния процес на разработка, производство и модернизация на управляеми ракети от различни класове.

Предприятието ще изпълни поръчките за 2024 г. за 6 месеца и ще премине към държавната отбранителна поръчка за 2025 г. 

Генералният директор на Държавното конструкторско бюро "Радуга" Сергей Богатиков заяви, че компанията е удвоила числеността на персонала, закупила е ново технологично оборудване, увеличила е производствените площи и е въвела 12-часови смени, което е позволило да се постигне 24-часов работен график и да се увеличи няколко пъти производството на висококачествени, прецизни продукти.

Производственият капацитет на дружеството е увеличено неколкократно след военната операция в Украйна, информира ТАСС.

На руския министър на отбраната са представени крилати ракети въздух-земя, противорадиолокационни и противокорабни ракети, както и перспективни образци на управляеми ракетни оръжия.

Последните разработки на Държавното конструкторско бюро "Радуга" са базирани на управляеми ракети въздух-земя за самолети с голям обсег и фронт, както и за бойни кораби. Редица системи, разработени от предприятието, се доставят на световния пазар и са потвърдили своята висока ефективност по време на реални бойни действия, става ясно още от съобщението на руското военно министерство.

Снимка: Кадър Youtube


3
2 rate up comment rate down comment 0
Пушач
преди 3 месеца
И този завод някой невнимателен пушач ще му види сметката. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Герасимов къде си искам нещо да ти кажа Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 3 месеца