Пакистанската армия удари Иран през нощта

Във вторник бяха нанесени удари срещу "терористични цели" в Пакистан

18.01.2024 | 07:22 Редактор: Толя Стоянова
Пакистанската армия удари Иран през нощта

Пакистанската армия извърши през нощта удари в Иран, каза служител на разузнаването в четвъртък, след като Техеран атакува позиции в Пакистан, които според Исламабад са убили две деца.

"Мога само да потвърдя, че сме нанесли удари срещу антипакистански въоръжени групировки в Иран", каза пред АФП високопоставен източник от разузнаването, който не е упълномощен да дава информация на медиите, добавяйки, че ще последна правителствено изявление по-късно сутринта.

Това се случва, след като Иран извърши удари срещу "терористични цели" късно във вторник в Пакистан, при които са били убити две деца. Атаката с ракета и дрон е била насочена към групата Jaish al-Adl в Пакистан, каза правителството на Иран, цитирано от БГНЕС.

Министерството на външните работи на Пакистан в сряда осъди "непровокираното и явно нарушение на суверенитета на Пакистан", преди да отзове своя посланик от Иран и да блокира посланика на Техеран, който в момента е в Иран, да се върне в страната. Техеран и Исламабад често се обвиняват взаимно, че позволяват на екстремистите да действат от територията на другата страна, за да предприемат атаки, но рядко се случва официални сили, от която и да е страна, да участват.

Снимка: БГНЕС