Задържаха Хулио Иглесиас на летището в Доминикана

Намесили се високопоставени фигури, за да го освободят

15.01.2024 | 21:05 Редактор: Вяра Димова
Задържаха Хулио Иглесиас на летището в Доминикана

Световноизвестният испански певец Хулио Иглесиас е бил задържан на летището в Доминиканската република заради пренасянето на "забранени продукти" в багажа му, съобщава изданието ABC.

От редакцията поясняват, че митническите служители на летището в Пунта Кана са задържали 80-годишният изпълнител, пристигнал с полет от Бахамските острови, заради 40 килограма хранителни продукти в куфарите му. След като отворили куфарите на певеца, персоналът на летището се е натъкнал на прясна храна, чийто внос в Доминиканската република е забранен.

Иглесиас и пътуващите с него са били задържани на летището за няколко часа. В крайна сметка високопоставени фигури на страната, включително министърът на културата Милагрос Герман Олала и представители на кабинета на президента Луис Абинадер са се намесили, за да бъде Иглесиас освободен, предаде "Фокус".

Хулио Иглесиас е роден на 23 септември 1943 година в Мадрид. Смятан е за един от най-успешните испаноезични изпълнители в света. Издал повече от 80 албума и е продал повече от 300 милиона копия от своите записи. Хулио Иглесиас е баща на известния испански певец Енрике Иглесиас.

Снимка: БГНЕС