Зърнопроизводителите отново са в протестна готовност

Настояват за спешна среща с министър-председателя Денков

13.01.2024 | 19:25 Редактор: Тодор Петров
Зърнопроизводителите отново са в протестна готовност

Зърнопроизводителите са в протестна готовност първа степен. За това съобщи председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов, след проведено заседание на Управителния съвет на асоциацията. От там излязоха и с декларация, в която са посочени пет основни искания. 

Настоява се също за спешна среща с министър-председателя на България акад. Николай Денков, министър-председателя в ротация Мария Габриел, ръководството на Министерството на земеделието и храните и Министерството на финансите. НАЗ настоява и за изслушване пред Комисията по земеделието, храните и горите към Народното събрание.

"НАЗ очаква адресирането на сериозните предизвикателства и проблеми пред сектора от страна на управляващите и намиране на ефективни решения и подкрепа. НАЗ заявява абсолютна и непоколебима готовност да защитава сектор „Зърнопроизводство“ и членовете си с всички позволени от закона средства и подходи, в това число шествия, протести и блокади, както по места, така и в столицата", казват още от асоциацията.

В края на миналия септември земеделските производители в цялата страна протестираха и повече от 40 важни пътни точки и гранични пунктове в България бяха блокирани.

Снимка: БГНЕС